Muziek op Stapel, Stapel op Muziek

Muziek op Stapel, Stapel op Muziek
Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek is een club muziekliefhebbers die concerten organiseert in Oldeberkoop. Het doel van de stichting is: met regelmaat kwalitatief hoogwaardige, meestal klassieke, levende muziek naar Oldeberkoop te halen en deze laagdrempelig en aantrekkelijk aan te bieden aan de bevolking van Oldeberkoop en omgeving. Ook voor jong en/of Fries talent wil Muziek op Stapel een podium zijn.

Muziek op Stapel is begonnen als een spontaan initiatief van drie inwoners van Oldeberkoop met het organiseren van een Johannes Passie in 2004 in de uit de middeleeuwen stammende kerk van Oldeberkoop. Daarna volgden ’s zomers concerten voor de Open Stal en later Kerstconcerten, Passieuitvoeringen,  Kamermuziek en een kinderopera. Musici van nationale en internationale bekendheid vinden inmiddels hun weg naar dit sfeervolle podium. De concerten trekken regelmatig volle zalen, waaronder ook bezoekers van buiten de provincie Friesland. Het hotel en de plaatselijke horeca spelen hierop in door concertmenu’s aan te bieden.

Geleidelijk aan is gebleken dat er met de kwalitatief hoogwaardige concerten in een behoefte wordt voorzien. Ook blijkt dat de extra’s die Muziek op Stapel rond de concerten organiseert (hapje en drankje, bijzondere programmaboekjes) zeer gewaardeerd worden en de concerten extra aantrekkelijk maken voor het publiek. Dat past weer bij het drempelverlagend karakter dat de organisatoren nastreven. Sponsors maken deze extra’s mogelijk en zij kunnen bijdragen aan een zo laag mogelijke toegangsprijs. Voor jongeren tot 21 jaar geldt een verlaagde toegangsprijs.

Het bestuur van Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek bestaat uit:

  • Sylvia Hosman-Benjaminse, voorzitter;
  • Simon Been, secretaris;
  • Chris Breider, penningmeester;
  • Willemine Nieuwe Weme, lid;

Het Comité van Aanbeveling wordt gevormd door:

  • Ab Koster, hoornist en hoogleraar aan de Musikhochschule in Hamburg;
  • Peter Stotijn, voormalig solobassist Residentie Orkest en voormalig docent contrabas Conservatorium van Amsterdam;
  • Geert-Jan Douma, eigenaar en direkteur van Douma Staal BV

De concerten worden (meestal) gegeven in de Bonifatiuskerk, Willinge Prinsstraat, Oldeberkoop. Kaarten kunnen via [email protected] worden besteld.

Adres

U kunt uiteraard contact opnemen met het bestuur van Muziek op Stapel. De contactgegevens zijn:

Postadres secretariaat: Stichting Muziek op Stapel, Stapel op Muziek: Bekhof 1, 8421 DD Oldeberkoop
Telefoonnummer secretariaat: (0516) 42 66 04
E-mailadres: [email protected].
Website: www.muziekopstapel.nl.

Er zijn op dit moment geen aankomende evenementen.