Dorpsleven Oldeberkoop

Voorzieningen, verenigingen, bedrijven & activiteiten

Actief & levendig!

Hoewel Oldeberkoop een oud en een klein dorp is (ongeveer 1600 inwoners), is het een actief en levendig dorp.

Er is een bloeiend verenigingsleven. Naast de sportverenigingen zijn er, onder meer, diverse muziek-, toneel- en zangverenigingen.

Kenmerkend voor Oldeberkoop is dat zich niet alleen voor de verenigingen, maar ook voor de andere activiteiten (zoals Open Stal, Ringrijderij, Uutwiek etc.) veel vrijwilligers inzetten.

Er zijn naar verhouding veel voorzieningen in het dorp, zoals een peuterspeelzaal, een basisschool en een sociaal-cultureel centrum. Ook een huisartsenpraktijk en een brandweerpost zijn aanwezig.

Tevens vindt u in Oldeberkoop winkels en andere bedrijven. Zo kunt u bijvoorbeeld voor de dagelijkse boodschappen terecht bij de bakker, slager en supermarkt. De Berkoper Ondernemersvereniging behartigt niet alleen de belangen van haar leden, maar wil ook de leefbaarheid in het dorp bevorderen.

Onze agenda

Nieuws

Gastenverblijf de lindevallei

Gastenverblijf de lindevallei

Mijn naam is Esmee van der Gun en sinds april 2019 ben ik de trotse eigenaresse van Bed & Breakfast de Lindevallei geworden. Ik vind het heerlijk om mijn eigen bedrijf te runnen. Dat maakte dat ik in juli 2021 een prachtig vierpersoons chalet heb geplaatst. Het is...

B&B  “Elegast”

B&B “Elegast”

Bed&Breakfast De Elegast is een comfortabel overnachtingsadres in Oldeberkoop, gelegen in het bosrijke Zuid-Oost Friesland. De b&b heeft een landelijk karakter en is sfeervol ingericht met onder meer 2 eenpersoons boxspringbedden, een eettafel met 2 gemakkelijke...

Restaurant & Snackbar ’t Koepelbos

Restaurant & Snackbar ’t Koepelbos

Snackbar en Restaurant ’t Koepelbos in Oldeberkoop is al jaren een begrip.
Je kunt er altijd terecht voor een goede snack, een heerlijke milkshake of een ijsje maar kunt er ook lekker eten (met groepen).
En wist u dat u ook voor catering terecht kunt bij Restaurant ’t Koepelbos?

We won’t spam!