Voorzieningen in Oldeberkoop

Voorzieningen in Oldeberkoop

AED’s in Oldeberkoop

Een AED (automatische externe defibrillator) kan levensreddend zijn bij een hartstilstand. Het apparaat beoordeelt het hartritme en dient zo mogelijk een elektrische schok toe om het hartritme te herstellen.

Het is belangrijk dat de hulp binnen een aantal minuten wordt gestart. Directe beschikbaarheid kan dus van levensbelang zijn.

In Oldeberkoop zijn drie AED’s direct beschikbaar:
– Assurantie-kantoor Brandsma, Oosterwoldseweg 31;
– In de hal van het voormalig Groenekruis-gebouw, Singel 8; 
– In de multifunctionele accomodatie Mejander, Willinge Prinsstraat 24.

De huisartsen van Oldeberkoop en Makkinga hebben ook een AED in de auto.

MFA MeJander

MFA MeJander: de Multi Functionele Accomodatie van Oldeberkoop
Oldeberkoop heeft een Multi Functionele Accomodatie, MFA MeJander, die door het dorp met vrijwilligers wordt beheerd. Het complex huisvest een volwaardige sporthal met tribunes, diverse vergaderzalen, een praktijkruimte, een peuterspeelzaal en een brandweerkazerne. Het gebouw grenst aan de sportvelden en er is ruime parkeergelegenheid. Juist door diverse combinaties in en rond het gebouw zijn de mogelijkheden zeer divers, multifunctioneel dus.

Zoekt u ruimte voor een vergadering, workshop, activiteit, feest of iets anders?
Dan biedt MFA MeJander u de kans om een programma samen te stellen afgestemd op uw wensen. Het gebouw is zo gemaakt dat er mogelijkheden ontstaan voor kleine en grote groepen, van 2 tot 1000 personen. Het gebouw en de ruimtes zijn voor meerdere doeleinden geschikt en door de multifunctionaliteit kan een aanbod op maat worden afgesproken. Persoonlijke afspraken op het gebied van vergaderfaciliteiten en eventuele catering zorgen er voor dat uw activiteit geheel naar wens kan worden georganiseerd.

Uw bedrijf in MFA MeJander?
Dit kan in de praktijkruimte die inmiddels door diverse therapeuten gebruikt wordt. Echter ook de ZZP-er of de thuiswerker kan er prima terecht, mede door het open Wifi-netwerk.

Gebruikmaken van MFA MeJander?
Ga naar de website www.mfaoldeberkoop.nl  en stel uw vraag via Contact. Dan wordt er contact met u opgenomen om de mogelijkheden te bespreken.

Website MFA MeJander
Op www.mfaoldeberkoop.nl is meer informatie te vinden.
MFA Mejander is ook te volgen via Twitter en Facebook.

Openbaar Vervoer

Oldeberkoop heeft directe verbindingen per openbaar vervoer (bus) naar Oosterwolde, Heerenveen, Wolvega en Noordwolde. In Wolvega en Heerenveen zijn NS-stations. Voor informatie over vertrektijden van het openbaar vervoer kunt u terecht op telefoonnummer (0900) 92 92.

Taxibedrijven

Jubbega:

  • Koopmans Taxibedrijf,telefoon: (0516) 46 15 58.

Oosterwolde:

  • Arriva taxi, telefoon: (0516) 51 33 45;
  • Taxibedrijf Kort, telefoon: (0516) 42 22 22.

Wolvega:

  • Troost en De Boer Taxi, telefoon: (0561) 61 26 43.

Steunpunt Vrijwillige Inzet

In samenwerking met verenigingen en vrijwilligersorganisaties probeert Steunpunt Vrijwillige Inzet het vrijwilligerswerk te versterken door vraag en aanbod rondom vrijwilligerswerk in beeld te brengen en op elkaar af te stemmen. Aan de hand van wensen en mogelijkheden van de vrijwilliger worden passende vrijwilligersactiviteiten gezocht en aangeboden.

Waarvoor kunt u bij Steunpunt Vrijwillige Inzet terecht?

  • Inzage in de vrijwilligersvacatures;
  • Ondersteuning bij het vinden van passend / flexibel vrijwilligerswerk;
  • Informatie over rechten en plichten van vrijwilligers;
  • Ook kunt u bij ons terecht met ideeën en vragen betreffende het vrijwilligerswerk.

Betrokkenheid bij vrijwilligerswerk is voor veel mensen een leuke manier om andere mensen te leren kennen en/of een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving.

Mensen die vrijwilligerswerk zoeken of organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen terecht bij ons kantoor in Oosterwolde: De Kompaan, Moskampweg 3-5, telefoon (0516) 56 72 38. Het kantoor is elke dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur.

Woongroep De Wolden

Woonvorm De Wolden is een voorziening voor mensen met een dubbele handicap. Het dubbele huis wordt bewoond door twaalf cliënten. Men is vrij om de eigen leefruimte naar eigen inzicht in te kleden.

Inmiddels wonen drie mannen in een huis tegenover de woonvorm, twee vrouwen in het huis naast de woonvorm en een vrouw in een ouderenwoning verderop in de Grietmansstraat. Daarnaast is er een project van cliënten die zelfstandig wonen in Gorredijk. Overdag gaan cliënten op verschillende locaties aan het werk. De cliënten nemen daarnaast vaak deel aan allerlei activiteiten, die meestal buiten het dorp plaatsvinden.

Geert Lammertslaan 9, Oldeberkoop.
Telefoonnummer: (0516) 45 13 25.