Geitefok

snoesjeDe Geitefok is de oudste oudejaarsvereniging in de regio. Het is een club van niet getrouwde mannen. De club is opgericht in 1945.

De voornaamste doelstellingen zijn:
  • De jaarwisseling op ludieke wijze te vieren, door o.a. tijdens de jaarwisseling verenigingen, instellingen en soms privé personen in het zonnetje te zetten door cadeaus te geven of diensten aan te bieden.
  • Zoveel mogelijk positieve publiciteit voor zichzelf en Oldeberkoop te maken. Dit wordt nagestreefd door middel van een zo ludiek mogelijk programma.

Als één van de leden trouwt, beëindigt automatisch het lidmaatschap. Zijn bruiloftsfeest wordt meestal spectaculair "verstoord" en geprobeerd wordt de feestvreugde op te voeren. De Geitefokkers zijn te herkennen aan een blauwe broek en kiel, gele klompen, een rode zakdoek om de hals geknoopt met daarbij nog een zwarte pet op. Zij dragen als versiering een eierdopje, een bierviltje en een flesopener. Om alle "stunts" te kunnen volbrengen, hebben ook zij geld nodig. Eén keer per jaar (meestal in december) komen zij in vol ornaat langs om middels een collecte wat financiële middelen te vergaren.

Ludieke stunts in de afgelopen jaren waren de ontvoering van zeehond Jannes uit Pieterburen, het weghalen van de keet van het klusprogramma "In Holland staat een huis" en de DE-kop bij de rotonde van Joure.

Meer informatie is te vinden op www.geitefok.com.
 

4seizoenenAttractief