Muziekvereniging Brocante

In Oldeberkoop zijn heel veel muzikanten actief. Brocante is het harmonieorkest van Oldeberkoop, opgericht op 10 april 1996 en dus relatief jong. De vereniging is daarna opgebloeid tot een levendige club met leden van jong tot oud. Sinds 2010 is sprake van muzikale samenwerking met muziekvereniging Oosterwolde. Hierdoor is een orkest ontstaan met een ruime bezetting en met diverse instrumenten.

Elke maandagavond wordt gerepeteerd, wisselend in Oldeberkoop en Oosterwolde. De repetities in Oldeberkoop worden gehouden in MFA MeJander, Willinge Prinsstraat 24. De repetities in Oosterwolde worden gehouden in Rikkingahof, Rikkingahof 1.

De gezamenlijke muziekvereniging is een harmonieorkest en dat betekent dat er een unieke klank ten gehore wordt gebracht. Naast koperblazers en slagwerk is er ook een grote sectie houtblazers en spelen er fluiten mee. In de gemeente Ooststellingwerf is dit het enige harmonieorkest.

Jaarlijks worden concerten georganiseerd, onder andere voor donateurs en bij evenementen. Ook bij persoonlijke gelegenheden, zoals een huwelijksfeest of een jubileum, kan een muzikale bijdrage worden verzorgd.

Zelf ook muziek spelen?
Iedereen die belangstelling heeft kan vrijblijvend langskomen tijdens de repetitie op maandagavond. De vereniging blijft op zoek naar jonge muzikanten, maar ook wanneer je ouder bent en je zin hebt om muziek te maken, of om het muziek maken weer op te pakken, ben je van harte welkom.

Donateurs
Wilt u niet muziek maken, maar wel een bijdrage leveren, dan kunt u donateur worden. Van de donaties worden onder andere nieuwe muziek en muziekinstrumenten aangeschaft.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anneke Lukkes, telefoon (06) 15 42 74 51, e-mail lukkesa@home.nl 
Op www.muziekverenigingoosterwoldeoldeberkoop.nl is ook meer informatie te vinden.

4seizoenenAttractief