Dierenboerderij

dierenboerderijMidden in Oldeberkoop staat een oude boerderij. Hier zwaait een hobbyboer de scepter over vele dieren. Of het nu grotere dieren als paarden, minikoeien en schapen zijn, of witte muizen, hamsters, cavia's of kippen, je vindt ze op deze boerderij.

Alleen al het gevogelte van letterlijk allerlei pluimage maakt een bezoek aan deze boerderij meer dan de moeite waard. Vooral kinderen genieten van de grote verscheidenheid aan dieren, omdat ze er dichtbij kunnen komen om ze te aaien. Dat de boerderij oud is, is meteen te zien als je een van de schuren binnenwandelt, maar dat is meteen ook de charme van dit unieke gebeuren. Klaas, de boer, steekt veel energie in zijn bedrijfje en heeft veel liefde voor zijn dieren, wat blijkt uit de manier waarop hij daar mee om gaat.

Omdat hij zijn boerderij onderhoudt naast een gewone baan als timmerman, is hij van de vroege morgen tot de late avond bezig met het voederen van de dieren, maar ook met de medische behandeling ervan als dat nodig is. "Boerderij Vredewoud", zoals het gebouw sinds mensenheugenis heet, is karakteristiek voor een brinkdorp zoals Oldeberkoop er feitelijk een is. Een plek waar jong en oud kan genieten van de vele dieren die er in een wonderlijke harmonie vreedzaam door elkaar leven.

Of dat nu een eend is die op haar tere eieren zit te broeden in het onderkomen van een Fries paard, of de 5 honden die spelen met de onlosmakelijk bij een boerderij horende katten; zeldzame combinaties, die je alleen vindt op een boerderij van 1000 dieren.

De boerderij is gelegen aan de Willinge Prinsstraat 6. Er is een groep "Vrienden van Vredewoud" die de boerderij ondersteunt.

4seizoenenAttractief