Welke Sportverenigingen vindt u in Oldeberkoop?

Welke Sportverenigingen vindt u in Oldeberkoop?

Bridgeclub Oldeberkoop

Bridgeclub Oldeberkoop is een recreatieve bridgeclub. De club is niet aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel.

De wintercompetitie, in een A-lijn en een B-lijn, loopt globaal van september tot en met april. Er wordt één keer in de veertien dagen op maandagavond gespeeld in Hotel Lunia te Oldeberkoop, aanvang 19.30 uur.

De contributie bedraagt € 25,00 per persoon per jaar.

Inlichtingen:

 • dhr. W. Molenaar, tel: (0516) 45 14 13
 • mw. I. Wijbenga-de Jong, tel: (0516) 45 12 90

HSV De Rietvoorn

Hengelsportvereniging De Rietvoorn is opgericht op 29 Mei 1945. De doelstellingen zijn:

 • het bevorderen van de hengelsport als sportieve recreatie;
 • het beschermen en verbeteren van de visstand;
 • in het algemeen het behartigen van de belangen van de sportvissers en in het bijzonder die van de bij de vereniging aangesloten leden.

Voor de meer dan 100 seniorleden en een 30-tal jeugdvissers worden gedurende het visseizoen diverse activiteiten georganiseerd, o.a.:

 • een tiental viswedstrijden voor de seniorencompetitie;
 • twee koppelwedstrijden;
 • de zomeravondcompetitie (4 woensdagavonden in mei/juni);
 • twee jeugdwedstrijden waarvan de beste vijf vissers (gerekend over beide wedstrijden) aan de Jeugd Ooststellingwerfcup mogen meedoen;
 • de Familie-Visdag: een dag voor leden met hun echtgenotes, kinderen of aanhang, waarbij gezelligheid voorop staat en de vangsten ondergeschikt zijn (tijdens de laatst gehouden visdag 2006 werd het vissen onderbroken door een uitgebreide barbeque);
 • eens per drie tot vier jaar een viscursus voor de jeugd.

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij Jurjen van Dijk, tel: (0516) 45 18 64 (ledenadministratie). Voor overige vragen kunt u contact opnemen met Albert de Vries, tel: (0516) 4517 28 (secretaris).

Zie voor verdere informatie en data onze website: http://hsvrietvoorn.mijnhengelsportvereniging.nl.

IJsclub Vooruit

Anton Pieck-achtige taferelen van mensen die arm in arm hun rondjes draaien op de ijsbaan. Zowel oudere, geroutineerde schaatsers, als kinderen die – stevig een stoel vasthoudend – onwennig over het ijs krabbelen. Daarbij begeleid door muziek die uit de vele luidsprekers klinkt. Voor de verkleumde vingers is er een kop warme chocolademelk of snert. Zo gaat dat door tot in de avonduren.

Zodra het ijs het toelaat, is het druk en gezellig op de ijsbaan van Oldeberkoop aan de rand van het dorp, ten westen van het Molenbosch. Deze baan wordt al gebruikt vanaf het eind van de jaren vijftig. Voor die tijd lag de ijsbaan achter het oude CAV-gebouw.

IJsclub Vooruit zorgt al jaren voor de exploitatie van de baan. Heel bijzonder is dat het gaat om één van de oudste verenigingen in het dorp, opgericht in 1881. Vanaf 2004 staat er bij de baan een gebouwtje waar schaatsers bij de kachel kunnen uitblazen. En natuurlijk voor koek en zopie terecht kunnen.

Jeu de Boules

Een groep enthousiaste inwoners van Oldeberkoop, veelal 50+, die elke donderdagmorgen van 9.30 uur tot ongeveer 11.30 uur Jeu de Boules spelen. Onze Jeu de Boules-banen zijn gelegen naast de MFA (Willinge Prinsstraat 24). Elke derde donderdag van de maand wordt er gespeeld in competitie-verband. In principe spelen we het hele jaar door, alleen als het slecht weer is wordt er binnen indoor Jeu de Boules gespeeld.

Ook erg belangrijk is de koffiepauze, voor de sociale contacten en de gezelligheid. Wij maken daarvoor gebruik van de MFA.

Voor maar € 20,00 per jaar veel gezelligheid, beweging en gezonde buitenlucht. Kom gerust vrijblijvend langs om kennis te maken met het spel en de mensen, iedereen is van harte welkom. Hopelijk tot ziens!

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht bij Jan van der Meer (voorzitter), telefoon: (0516) 45 11 01.

Lintjo

Velen hebben in hun jeugd in Oldeberkoop op korfbal gezeten. Of staan nu aan de kant om de spelers van Lintjo aan te moedigen. Korfbal neemt namelijk al jaren een belangrijke plaats in de Oldeberkoper samenleving in.

Korfbalvereniging Lintjo, opgericht op 28 maart 1963, is nog steeds een geducht tegenstander voor andere verenigingen. Na jaren in de tweede en derde klasse te hebben gespeeld, heeft Lintjo een tijdje in de vierde klasse gespeeld. In 2016 is het vlaggenschip van Lintjo weer gepromoveerd naar de derde klasse.

De selectieteams spelen op de zaterdag, maar ook kan er door de senioren op de zondag gespeeld worden. In elke categorie van de jeugd zijn er 1 of meerdere teams actief, welke veelal op de zaterdag spelen. Echter is ook de vrijdagavond voor sommige teams een feit, zodat er bijvoorbeeld meerdere sporten beoefend kunnen worden.

Sinds 2017 worden de thuiswedstrijden gedurende het veldseizoen op kunstgras gespeeld. Gedurende het zaalseizoen kunt u de wedstrijden bekijken in de MFA.

De sterke kant van Lintjo is dat er, naast het korfbal, veel andere activiteiten worden georganiseerd, zoals het Lintjo-kamp, de playback-avond, de Kerst- en Paasactiviteiten en het priktoernooi. Voor meer informatie over Lintjo, haar sportieve successen en de agenda kunt u kijken op www.lintjo.nl.

Motorrijders

De maandagavond is voor de motorrijders uit Oldeberkoop een avond om even een mooie rit te maken. Uiteraard pikken we ergens een terrasje voor de koffiestop.

Soms organiseert iemand voor de zondag een dagtocht van ongeveer 300 kilometer. De laatste paar jaren is er ook een weekendje weg naar het buitenland geweest.

Het is geen club, er is geen bestuur en iedereen is welkom. We proberen het zo gezellig mogelijk te maken en te genieten van de motorsport.

Wil je ook eens mee, kom dan op maandagavond naar het Gulf tankstation. We vertrekken normaliter om 19.15 uur. Hoe meer mensen, hoe gezelliger.

Meer informatie is te krijgen bij Henk Bos, telefoon (0516) 45 13 88.

Paardensportvereniging Brocope

Van Lr en Pc Brocoperuiters naar Paardensport Brocope
Paardensport Brocope is op 11 maart 1982 opgericht onder de naam Lr en Pc Brocoperuiters. Tegenwoordig gaan we door het leven als Paardensport Brocope, kortweg PS Brocope.

De kleinste vereniging
Waar we ooit een redelijk grote vereniging waren, zijn wij nu een van de kleinste paardensport-verenigingen van Nederland. Anno 2010 telt de club 35 leden. Dat is echter zeker geen nadeel: het zorgt voor veel gezelligheid en niemand is bij ons een nummer. Ondanks het lage ledental werden en worden op wedstrijden veel prijzen en titels gewonnen. Al diverse pony- en paardenleden hebben een titel “Kringkampioen” of “Fries kampioen” weten te bemachtigen in zowel dressuur, springen als SGW.

Voor elk wat wils
De drempel om eigen voorkeuren aan te geven binnen de club is laag. De één wil dressuur, de ander wil springen en weer een ander wil crossen. Voor zover dat mogelijk is proberen wij met iedereen rekening te houden.
Zo hebben wij een “Bikkel-groep”. Deze groep bestaat uit pony- en paardenleden die het hele jaar door in onze buitenbak rijden en geen gebruik maken van de indoor accommodatie. Deze groep is opgericht voor leden die niet over een trailer of vervoer beschikken. Wij willen hen toch de mogelijkheid  bieden om ook in de wintermaanden lessen te kunnen volgen. Dat verklaart tevens de naam “Bikkel groep”: deze bikkels rijden altijd buiten!
Op woensdag lessen de leden die in de winter over wat meer comfort willen beschikken. Hiervoor maken wij vanaf oktober tot en met maart gebruik van indoor accomodatie ‘De Zuidstroom’ in Vinkega. In de zomer lessen de woensdagleden, net als de bikkels, in onze clubbak in Oldeberkoop.
We vinden het belangrijk dat tijdens de clublessen iedereen voldoende individuele aandacht kan krijgen van de instructrices. Daarom hanteren wij een norm van maximaal vijf personen per les.

Activiteiten
We organiseren, naast de reguliere lessen, diverse activiteiten. Zo vinden twee keer per jaar onderlinge wedstrijden plaats, alleen voor leden van onze club: de nieuwjaarswedstrijd en de clubkampioenschappen. Verder rijden we mee in optochten (Flaijelfeest), organiseren we ponybanen et cetera. Eigen inbreng is natuurlijk altijd welkom! 

Wie weet tot ziens?
Spreekt het je aan? Kijk voor meer informatie op onze website: www.ps-brocope.nl. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. We nodigen je van harte uit om een proefles te nemen en/of een kijkje te nemen bij onze lessen en activiteiten.

SV Gymnastiek en Volleybal

Gezellig en gezond het jaar rond? Zin in bewegen, sport en dans? Grijp dan nu je kans! Kom eens langs bij Gymnastiek- en Volleybalvereniging Sport Vereent. Wij bieden je, in eigen dorp en dus lekker dichtbij, de volgende manieren om gezond en gezellig bezig te zijn:

Gymnastiek (woensdagmiddag)
Peuters/kleuters: van 14.30 tot 15.15 uur, € 7,50 per maand.
Gymnastiek/Turnen 1 (groep 3/4): van 15.15 tot 16.15 uur, € 10,00 per maand.
Gymnastiek/Turnen 2 (groep 5/6/7): van 16.15 tot 17.15 uur, € 10,00 per maand.
Turnen 3: van 17.15 tot 18.45 uur, van 17.15 tot 18.45 uur, € 15,00 per maand.

Aerobic (dinsdagavond)
Van 19.30 tot 20.30 uur, € 15,00 per maand.
Van 20.30 tot 21.30 uur, € 15,00 per maand.

Volleybal (woensdagavond)
Jongste spelers vanaf 10 jaar tot 17 jaar: van 19.15 tot 20.15 uur, € 7,50 per maand.
Team 1, 2 en 4: van 20.15 tot 21.30 uur, € 15,00 per maand.

Badminton (woensdagavond)
Van 19.15 tot 21.15 uur, € 7,50 per maand.

Voor informatie kunt u terecht bij:

 • Voorzitter: vacant;
 • Imke Nijholt, tel. 451054 (aerobics, gymnastiek, turnen);
 • Corrie Hoekstra, tel. 451241 (aerobics, gymnastiek, turnen);
 • Ernst van Genne, tel. 451727 (volleybal);
 • Jaap van der Bijl, tel. 451256 (volleybal);  

Voetbalvereniging Sport Vereent

In de annalen van deze op 28 april 1930 opgerichte sportvereniging in Oldeberkoop is de bedenker van deze fraaie symbolische naam niet te achterhalen. Toch verdient hij of zij alle lof. Het idee een sportvereniging op te richten ontstond op een feestavond bij café Tjalma.
Plaatselijke notabelen vonden namelijk dat er in Berkoop te weinig aan sport werd gedaan. Daar moest verandering in komen. De meningen waren verdeeld. De één sprak zijn voorkeur uit voor gymnastiek, terwijl de ander koos voor voetballen of korfballen. Met de zaal van Tjalma was al een soort gymnastieklokaal aanwezig, zodat Sport Vereent als gymclub begonnen is. 

Een verlengstuk van gymnastiek en turnen is de atletiek. Daarvoor had men een stuk land nodig. Al gauw kwam men in die tijd in Oldeberkoop dan terecht bij grootgrondbezitter Willinge Prins. Meneer Ep had inderdaad land genoeg en hij was altijd bereid de helpende hand te bieden als hij de indruk had dat het voor het dorp nuttig was. Het was het begin van het huidige sportveld, vroeger aan de Heerenveenseweg, tegenwoordig aan de Willinge Prinsstraat.

Waar een veld was, kon ook gevoetbald worden. Eén man in Oldeberkoop komt de eer toe betrokken te zijn geweest bij de oprichting van de voetbalclub: textielman Garrit Bouwhuis. Jarenlang was hij dé grote animator bij voetbalvereniging Sport Vereent, een club die dus voortkwam uit de gymnastiekvereniging.

Meer informatie is te vinden op www.vvsportvereent.nl.

Tennisvereniging Brocope

Voor de tennissers zijn twee hardcourtbanen beschikbaar met een toplaag van veerkrachtig rubber, zodat ze bijna het hele jaar bespeelbaar zijn. De banen liggen bij het sportpark “Lunia”, bij het voetbalveld en de multifunctionele accommodatie “MeJander”.

We hebben daar een clubgebouw, die van alle gemakken is voorzien. 
We hebben sanitaire voorzieningen en een zithoek voor ontspanning en vergadering. 

Voor € 15.00 per uur kunt u een baan huren.

 

Omdat tennissen niet alleen gezond, maar vooral ook gezellig is, kunnen de leden na het spelen in het clubgebouw wat drinken bij een ontspannen “nazit”.

Voor de senioren is er ook een tossavond op de woensdagavond en er zijn seniorengroepen voor heren en dames. 

En dan de toernooien! We organiseren ook(mede) enkele gezelligheidstoernooien, zoalshet bekende Stellingwerftoernooi. Daaraan nemen 8 verenigingen uit Oost- en Weststellingwerf deel.

U ziet het, Brocope is een actieve en gezellige vereniging waar sfeer en ontspanning belangrijker zijn dan om nummer één te worden.

Wilt u meer informatie of een baan huren , dan kunt u contact opnemen met het bestuur:

Voorzitter:
Rebecca Faas, telefoon: 06-15131947

Penningmeester:
Remco van Maurik, telefoon: (0561) 689451, email: [email protected]

Secretaris:
Marian Huitema, telefoon: 06-23938743

Meer informatie vindt u op de website www.tennisvereniging-brocope.nl