BLACK RIVER ROOTS

BLACK RIVER ROOTS

Op zondagmiddag 15 januari trapt MFA  Mejander in Oldeberkoop het Muziekcafé 2023 af met een verrassend optreden van the Black River Roots, een band afkomstig uit Assen en omgeving.

Lachend vertellen zangeres Kim Kloet en gitarist Richard Vrieze over hun eerste muzikale ontmoeting. “Richard nodigde mij uit om zijn haar te komen knippen”, vertelt de zangeres, die naast zingen ook knipt. “Hij pakte er een gitaartje erbij.” Richard vult haar aan. “Ja, ik had net een liedje geschreven.” Nog voordat het knippen klaar was, moest en zou er muziek gemaakt worden. “Nog met het schort om”, glundert Richard, “en de krulspelden in.” Het leek Kim een goed plan om het nummer te gaan zingen. Dat deed ze en al snel bleek dat het zonde zou zijn om het bij één keer te laten. De fundamenten voor de band waren gelegd en na enige tijd verzamelden Kim en Richard een mooie groep mensen om zich heen. Gitarist Reinout van der Veen, drummer Maikel Tanger en zijn vader Rolf op bas: The Black River Roots.

 Een femme fatale op zang, opwindende gitaarsolo’s, lazy drums en zompige bassen. Wat wil je nog meer? Op het menu staat: American Roots Music met een flinke schep Blues en een vleugje Funk. Deze vijfkoppige band, ooit dus begonnen als duo, spelen chille verhalende luisterliedjes tot up-tempo nummers. Eigen werk afgewisseld met niet voor de hand liggende covers! Britney Spears of de Beatles in een jasje alsof het rechtstreeks uit Tennessee, Mississippi of Louisiana komt? Ja, dat kan… Ze weten daardoor bij ieder optreden de perfecte ambiance te creëren voor de echte muziekliefhebber. Dit optreden begint om 14:30 uur en de entree bedraagt ook nu weer € 10.-

Datum: 15 januari 2023Tijd: 14:30 - 18:00Zaal: Cafe van MfAPrijs: €10.00

Waar moet ik naartoe?

Wat is er nog meer te doen in Oldeberkoop?