Kunstroute Open Stal 29 juli – 27 augustus

Kunstroute Open Stal 29 juli – 27 augustus

In 2021 bestond Open Stal 50 jaar en vorig jaar mochten we de 51ste editie organiseren met als thema Uit de Schaduw. Na een periode waarin de coronamaatregelen ons beperkten in onze vrijheden, kunnen we nu weer onze vleugels uitslaan en met elkaar op reis. De oudste kunstroute van Nederland organiseert daarom komende zomer een nieuwe editie, met als thema ‘De Reis’. 

‘De Reis’ 

Een inspirerend thema, want: waar gaat jouw reis naartoe? Naar verleden, heden, toekomst, weg van hier of juist terug? Vierenveertig geselecteerde kunstenaars geven in hun werk een aspect van het thema weer. 

Van zaterdag 29 juli tot en met zondag 27 augustus 2023 vindt de 52ste editie van Open Stal plaats. De expositie, waaraan ruim 40 kunstenaars deelnemen, is iedere dag te bezoeken van 13:00 tot 18:00 uur. Open Stal is voor iedereen toegankelijk, de entree bedraagt slechts 3 euro per persoon. 

De route biedt op onverwachte plekken kunst in het dorp Oldeberkoop, zowel binnen als in de buitenlucht, op variërende locaties zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV. 

Een paar voorbeelden van deelnemende kunstenaars. In de industriële ruimte van de CAV fabriek zijn de indringende portretten van Herman van Hoogdalem te bewonderen, naast de op auto’s gebaseerde beelden van Olaf Mooij en een Chinees douanekantoor van O.C. Hooymeijer. In het Molenbosch wordt de 800 kilometer lange reis van Roelant Meijer aan de hand van de gedichten van de Iraanse poëet Rumi in het klein weergegeven. En in pand Bouma toont Christl Rijkeboer een karavaan gebaseerd op de schilderijen van Jeroen Bosch. 

De kunstroute is ruim 3 kilometer lang. Al wandelend kunt u genieten van de kunst in het pittoreske dorp. Voor mensen die slecht ter been zijn staan witte fietsen klaar. Open Stal kan goed met kinderen worden bezocht. Voor hen wordt een speciale speurtocht uitgezet. 

Flankerend programma 

Bij een bijzondere kunstroute hoort een bijzonder en uitgebreid flankerend programma. 

Naast kunst biedt Open Stal ook dit jaar een muziekpodium. Op de zondagmiddagen wordt vanaf 15:30 uur een afwisselend programma gepresenteerd met zowel Nederlandstalige als Engelstalige muziek. 

Voorzitter Peter Hiemstra: ‘ Zoals altijd hebben we een breed scala aan kunstvormen bij elkaar gebracht om aan de bezoekers van Open Stal te tonen. Naast de beeldende kunst is er dit jaar elk weekend in Oldeberkoop iets te beleven op het gebied van muziek, literatuur, film en lezingen van kunstenaars die deelnemen’ 

Voor openingstijden kunt u terecht op www.openstal.nl Kijk hier voor de deelnemende kunstenaars 

Voor meer informatie: www.openstal.nl Twitter: @Openstal 

Facebook: Open Stal Instagram open.stal 

Datum: 11 augustus 2023Tijd: 13:00 - 18:00Zaal: Molenhoek 31Prijs: €3.00

Waar moet ik naartoe?

Wat is er nog meer te doen in Oldeberkoop?